Verbeter netwerkbeveiliging met een Honeypot

Het is natuurlijk erg belangrijk om op een veilige manier te kunnen werken. Veel bedrijven zetten hiervoor maatregelen in zoals een firewall, Intrusion Prevention System (IPS), virusscanner, network vulnerability scanner of andere maatregelen in om hackers en ransomware buiten de deur te houden.

Feit is dat hackers nog steeds mogelijkheden vinden om bovenstaande maatregelen te omzeilen. Juist dan is het belangrijk om te weten dat er iemand binnen zit. Dit valt makkelijk te vergelijken met een alarmsysteem thuis. Je wil op de hoogte gebracht worden wanneer een inbreker binnen zit, zodat de autoriteiten gewaarschuwd kunnen worden, preventieve maatregelen genomen kunnen worden, maar het belangrijkste: schade beperkt kan worden.

Met een Honeypot werkt dit ongeveer hetzelfde. Wanneer hackers en ransomware de getroffen maatregelen omzeilen door bijvoorbeeld een lek, misconfiguratie of een andere weg, dan waarschuwt onze Honeypot. Je kan je netwerkbeveiliging verbeteren door een Honeypot in te zetten. Deze waarschuwt niet alleen dat een hacker binnen is, maar houdt ook de hacker zo lang mogelijk bezig door de hacker voor de gek te houden.

Doordat onze Honeypot een hacker voor de gek houdt, krijg je meer tijd om te reageren en kan je achterhalen wat de hacker probeert te bereiken. Wij verzamelen informatie over de afkomst van de hacker, hoe deze is binnengekomen en wat deze probeert te bereiken. Zo kan je na een aanval met deze detectie en gegevens je netwerkbeveiliging verbeteren en je bestaande beveiligingsmaatregelen optimaliseren.

Cyber Security bestaat uit vier onderdelen: preventie, detectie, reactie en herstel. Verbeter netwerkbeveiliging door ook te denken aan een vangnet wanneer andere maatregelen falen.

Meer weten over de mogelijkheden van een Honeypot? Bel +31 (0)10 200 1350 of mail sales@securityhive.io