3 redenen waarom Data Security ook voor uw bedrijf belangrijk is

Wij spreken over Data Security wanneer beschermende maatregelen worden getroffen om onbevoegden de toegang tot uw computers, websites, servers en databases te ontzeggen. Dit proces biedt ook een mechanisme om gegevens te beschermen tegen verlies of corruptie, zowel bewust als onbewust. Geen enkele onderneming, of het nu een klein lokaal of groot bedrijf is, moet veiligheidsmaatregelen voor hun data over het hoofd zien. Het ontbreken van een adequaat plan (en niet te vergeten de implementatie hiervan) ten behoeven van de informatiebeveiliging, kan grote gevolgen hebben. Dit is onafhankelijk van de hoeveelheid data!

Wij hebben de 3 belangrijkste redenen voor het toepassen van Data Security binnen uw bedrijf op een rijtje gezet.

1. HET ZORGT VOOR BEDRIJFSCONTINUÏTEIT.

In de datagestuurde werkomgevingen van vandaag, kunnen de meeste bedrijven niet functioneren zonder hun digitale gegevens. Deze gegevens zijn een primaire behoefte die de kern vormen van de meeste bedrijfsactiviteiten en beslissingen. Stelt u zich eens voor dat u op een ochtend wakker wordt en dat alle gegevens die u nodig hebt zijn verdwenen door een hack aanval, uitgevallen apparatuur of zelfs een natuurramp, zoals bijvoorbeeld een overstroming. 

Elk van deze gebeurtenissen zou ertoe leiden dat uw bedrijf niet meer kan functioneren. Het correct toepassen van Data Security zorgt ervoor dat routinematige back-ups worden gemaakt en nog wel belangrijker, ook beschikbaar zijn in het geval dat originele gegevens verloren of ontoegankelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat de data die u nodig heeft beschikbaar blijft, waardoor dit de bedrijfscontinuïteit niet in gevaar brengt.

2. VERMIJD INBREUK OP GEGEVENS DIE U VERWERKT VOOR OF OVER DERDEN.

Elke organisatie heeft de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met de data van hun klanten, medewerkers en financiële transacties. Datalekken hebben verschillende negatieve gevolgen voor uw bedrijf en de directe betrokkenen. Denk hierbij aan:

– Financiële schade;
– Verlies van vertrouwen bij uw klanten en leveranciers;
– Beschadigde merkreputatie (imagoschade);
– Directe gevolgen voor toekomstige omzet en winst;
– Juridische of regelgevende gevolgen in verband met de inbreuken op de data;

Gezien het feit dat een enkel datalek al snel 69.000 euro kan kosten in het midden- en kleinbedrijf (MKB), is Data Security een taak die geen enkel bedrijf kan en wil negeren.

3. VOORKOM ONBEVOEGDE TOEGANG.

Hackers worden steeds slimmer. Ze ontwikkelen geavanceerde technieken om uw beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Bedrijven die weinig of geen nadruk leggen op hun digitale veiligheid, laten hierbij in wezen de voordeur open. De kwetsbaarheid van bedrijfsonderdelen omvat onder andere:

– Computers, laptops en andere slimme apparaten (IoT);
– Bedrijfswebsite;
– Interne netwerken;
– Randapparatuur;
– Gebrek aan bewustzijn van medewerkers over een goede digitale beveiliging;

U kunt natuurlijk nooit alles voorkomen, maar door hier continu over na te blijven denken en mee te gaan met de hedendaagse beveiligingsmogelijkheden, reduceert u de kans op onbevoegde toegang aanzienlijk.

WIST U DAT?

Velen denken ten onrechte dat hackers zich voornamelijk richten op grote ondernemingen, omdat zij de meest waardevolle data bieden. Hoewel het waar is dat grotere bedrijven over meer gegevens beschikken om te misbruiken, gaan hackers toch sneller achter MKB bedrijven aan omdat blijkt dat de systemen van deze bedrijven makkelijker aan te vallen zijn. Volgens een recent rapport over datalekken, richtte 58 procent van de aanvallers zich op het MKB in 2018.

Met de honeypotoplossing van SecurityHive kunt u valideren of uw netwerk momenteel vrij is van potentiele bedrijgingen door hackers en/of malware. De Honeypot zal u direct op de hoogte brengen als onbevoegde proberen om netwerkbronnen aan te roepen. Zo bent u direct op de hoogte als het mis drijgt te gaan.