Extern scannen zonder Network Vulnerability Scanner

Een externe server, website en/of applicatie scannen op kwetsbaarheden, zonder dat je een Network Vulnerability Scanner hebt. Hoe kan dat? In deze blog leg ik het je uit!

WAT IS EEN VULNERABILITY SCAN(NER)?

Een vulnerability scanner zoekt naar kwetsbaarheden op netwerkapparaten en applicaties. Dit kan een eenvoudige laptop zijn, maar ook een Windows server of een (bedrijfs)website. Onze software maakt het mogelijk om deze kwetsbaarheden op te sporen en te tonen, inclusief oplossingen om deze te verhelpen.

Om een vulnerability scan uit te voeren was een virtuele server of ons fysiek kastje nodig. Dit blijft nog steeds nodig om apparaten op je interne (bedrijfs)netwerk te scannen, anders kunnen deze apparaten namelijk niet benaderd worden. Echter, er is iets veranderd!

SCANNEN ZONDER SCANNER

In onze laatste update hebben wij het mogelijk gemaakt om te scannen zonder scanner! Ons nieuwe scannerplatform bestaat uit verschillende Network Vulnerability Scanners die wij zelf hosten. In ons Portaal kan nu een scan worden ingepland op één van deze scanners. De scanner voert vervolgens de scan uit en toont de resultaten in het Portaal. Dit is alleen mogelijk voor apparaten of websites die aan het internet hangen en publiekelijk bereikbaar zijn.

EENVOUDIG STARTEN

Het is dus nog eenvoudiger geworden om te starten met het scannen van een website, server en/of cloudomgeving. Vanaf nu kan je direct een externe scan inplannen in ons Portaal, op dezelfde manier dat een normale scan wordt gestart. Nog geen toegang tot ons Portaal? Krijg binnen 5 minuten toegang door hier te klikken.